miercuri, 5 martie 2014

Banane coapte

Chiar asa, bananele coapte terci, la figurat, combinate cu un aluat si coapte apoi, la propriu. Adica, o minunata prajitura cu banane sau cum mai este cunoscuta, banana bread. Ca de obicei, valorificam ce avem, iar prajitura asta e perfecta preparata cu cele mai "palite" banane, care ai crede ca nu le mai mananca nimeni. Daca totusi vrei sa faci prajitura si nu ai banane in halul asta, sacrifici unele in buna stare, cum am facut eu.

Evident, nu mi-am batut capul cu vreo reteta noua, am folosit formula mea de incredere, cea a compozitiei de chec cu iaurt (vezi postarea Combinatii dulci) plus 2-3 banane facute praf cu furculita intr-un castron si pentru un plus de gust, daca ai la indemana, o mana cu fulgi de migdale sau nuci macinate si un praf de scortisoara.

Mai mereu cand fac grosul cumparaturilor lunare, pun in cos si maruntisuri, sa fie acolo, sa am pe ce pune mana la nevoie; stafide, fulgi de cocos sau migdale, budinca de vanilie, rom, zahar vanilat, praf de copt, gelatina pentru tartele cu fructe, coloniale de-astea. Nu multe, sau ambalaje mari, pungute mici, din toate cate putin.


Procedurile sunt simple, se tapeteaza o tava de 30/40 cm, se preincalzeste cuptorul, se prepara compozitia de baza, se adauga bananele si migdalele, se rastoarna in tava binisor si ...bananele la copt, ca asa le place , la caldura, ca la ele acasa.

Pentru 45 de minute la 180 de grade sau pana trece proba scobitorii.

 Mai am eu o prajitura, cu banane si sirop de artar, o bunatate, dar o comit alta data.

In seara asta, asa de divertisment, am "recidivat'' cu Dulce, sarat? Bun., aluatul cu branza de vaci, dar neavand mere la indemana, am garnisit-o cu piersici din compot, coji de portocale din dulceata si cateva migdale...ramasesera de la bananele coapte si era pacat sa le arunc, nu?

 Posibilitati nelimitate, gata cat ai zice: Banane coapte!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu