luni, 17 februarie 2014

Ochii caselor


Daca se spune ca ochii nostri sunt oglinda sufletului, extrapoland ma gandesc ca ferestrele caselor sunt oglinda lor si a locatarilor. Ma surprind adesea cand merg pe strazi cu case si nu numai, facand exercitii de imaginatie: cum sunt interioarele caselor dupa infatisarea ferestrelor?

E destul de amuzant si, cum locuiesc intr-un cartier cu case vechi, am material didactic serios.
Recunosc, imi plac casele cu ferestre inca nemodernizate sau cele care pastreaza din forma initiala. Ca sa nu mai pomenesc de ferestrele cu obloane, ma prapadesc dupa ele. Cel mai mare regret al meu este ca, in urma cu multi ani, le-am aruncat din pod; daca aveam mintea de acum, le puneam la loc.
In casa asta cred ca locuiesc niste oameni veseli, cu simt artistic!
In orice caz, eu sunt norocoasa cu pervazurile mele batranesti, late de jumatate de metru pe care poti sta comod...dar pe care stau ghivece si alte oale si ulcele.
Ma gandesc ca si la apartamentele de bloc unde pervazul unei ferestre nu e chiar atat de generos se pot crea aranjamente placute vederii, mai ales daca privelistea de afara nu e cea mai atragatoare. Nu-s eu specialista in domeniu, dar am gasit niste idei foarte dragute scotocind pe diverse site-uri deco.
 
Fereastra de domnita romantica...

Coltisoarele din fata ferestrei ne pot darui pe langa lumina buna de citit sau lucrat, o priveliste frumoasa, o oaza placuta pentru ceai sau cafea (daca deschizi fereastra, si pentru fumat!), ori pentru cascat gura degeaba!
Important e sa nu le neglijam potentialul si, potrivit unui principiu feng shui, sa fie mereu curate, sa intre prin ele nestingherit binele si lumina.


Doar sunt si ele niste ochi frumosi!
...mai tineri, sau mai batrani.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu