sâmbătă, 8 februarie 2014

Natura si aventura...

Multi dintre noi avem cate un hobby cel putin care ne scoate din monotonia zilnica si ne ocupa placut timpul liber, fiecare cu "pasarelele" lui....orice activitate e buna daca ne deconecteaza si ne face placere.
In cele ce urmeaza e vorba despre aventura si tevatura generata de mersul la pescuit, hobby-ul tovarasilor nostri de viata!

Ideea acestor randuri mi-a venit dupa ce, anul trecut m-am distrat grozav alaturi de cumnata mea trecand in revista in cunostinta de cauza amandoua, toate evenimentele premargatoare mersului la pescuit si motivele post eveniment pentru care NU s-a prins peste !
Asadar, toata treaba se petrece cu premeditare si zoala incepe cel putin cu o zi-doua inainte de ziua x, stabilita atent pentru expeditie, cu inventarierea sculelor, completarea lipsurilor (ace, fire, momitoare, lingurite), achizitia de momeli diverse, de la boabe, bobite, prafuri solubile, viermusi, la alte maruntisuri indispensabile si nelipsita mamaliga cu arome. Ei, aici m-am specializat ca o nevasta de pescar ce ma aflu, in fabricarea unei compozitii "traznet" cu care daca esti putin indemanatic poti lipi faianta de perete, basca mirosul ! Oala in care se fabrica poate sta la inmuiat 24 de ore lejer...ca si galetile cu mortar.
In tot acest timp au loc discutiile tematice si trecutul in revista al ultimelor "partide" cu analiza de puncte tari si puncte slabe (aia SWAT e nimic...), prognoza meteo, starea drumurilor si toata strategia care se impune in atare situatii...
E, in fine toate preparativele iau sfarsit, protagonistii trec la somn pentru ca dimineata cu noapte-n cap se urnesc (cu toate harabalele lasate in stand by pe hol), la balta, rau, parau, canal, lac, dupa caz si strategie.
In acest timp, noi "fetele" facem ce stim mai bine, adica pierdem linistite cateva ceasuri bune la cafea si cascat gura prin magazine! Doar ca atunci cand te astepti mai putin, primesti tragica veste de la "baieti".....nu "trage", venim acasa!

Si asa, auzim invariabil unul sau mai multe din motivele pentru care toate preparativele din ajun au fost zadarnice si NU s-a prins nimic: a batut vantul (tare !), a fost prea cald, a fost aglomerat si niste nenorociti au facut zarva si au speriat prada, s-a rupt batul, nu a fost potrivita momeala, a uitat mulineta acasa, a secat balta, a fost ceata, fenomen paranormal (a inceput sa curga apa invers pe canal- asta a fost maxima !!), erau mizerii la mal, era malul abrupt, erau unii cu barca mai incolo, niste manelisti veniti la gratar s-au balacit printre pesti, prea multe plantele acvatice, erau ratuste in larg, s.a.m.d., ar mai fi cateva dar nu-mi amintesc acum.
Dar sa nu fim nedrepti, are si hobby-ul asta partile lui frumoase. In primul rand iesitul in natura, limpezitul gandurilor, deconectarea, miscarea....
De multe ori, recunosc, cand particip ocazional, imi place sa admir peisajul si sa-mi ocup timpul cu tot felul de fleacuri de la strans plante medicinale la adunat pietricele si scoici...Important de fapt, e sa te simti bine, sa te rupi putin de cotidian sa fii tu cu tine si natura, sa stai pe malul apei si sa-ti speli spiritul de toate lucrurile care il incarca inutil.
Si apoi, se mai prinde uneori si peste, chiar frumos si delicios....

Si asa cum am spus asta e un hobby si nu un concurs, nu urmareste nimeni sa castige nimic, doar distractie, voie buna, natura si aventura!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu