marți, 6 mai 2014

Trandafiriu

Viata in roz nu-i asa o expresie oarecare! Ma gandesc ca cel ce a lansat-o statea beat de admiratie si parfum sub o tufa de trandafiri in floare. 
Nu cred ca e vorba doar de culoare, sunt sigura ca o contributie substantiala vine de la roze chiar daca, la culoare minunile despre care vorbesc nu sunt intotdeauna...roz.
 
 
Stand in preajma trandafirilor de orice forma si culoare nu ai cum sa vezi viata altfel. Pe mine una, ma binedispun, ma incanta si ma umplu de bucurie si optimism, nu ca as fi vreo pesimista!
 
Dintotdeauna am avut in curtea copilariei trandafiri minunati si parfumati, tufe pitice sau nu, cataratori, catifelati, plini de culoare, tin minte mai ales  unul rosu urcator care imbraca toata vara peretele din fata casei. 
Am de cativa ani si in gradina de-acum o ceata frumoasa de trandafiri si astept sezonul infloririi lor cu mare nerabdare, de multe ori imi calc pe inima si ii tai pentru buchete, dar tot ca sa ma bucur de ei, sa-i am aproape si acasa, cand tufele nu sunt langa mine. 


Si ma intreb, de ce cand se vorbeste de culoare trandafirie ne gandim la roz, doar trandafirii sunt de o infinitate de culori si de ce cuvantul trandafir este de genul masculin si rozele sunt de genul feminin? Cand de fapt, sunt unul si acelasi lucru...
 
In rest, numai de bine si frumos sa avem parte, de zile isorite, vesele, inmiresmate! Sa trecem razand peste/printre spinii aferenti si macar sa gandim trandafiriu, ca se poate...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu