duminică, 18 mai 2014

Crochete de conopida

Un aperitiv usor si de facut si de mancat, mai ales pentru cei care se stramba la conopida cum ca ar mirosi, ar avea gust ciudat si altele de genul...Crochetele acestea sunt foarte gustoase si usoare si cel mai important: nu sunt prajite in ulei ci coapte in cuptor.


Asadar, ne suflecam manecile in caz ca nu purtam maneci scurte inca si trecem la atac! Mai intai desfacem o conopida nu prea mare in buchetele, o spalam bine si o punem la fiert intr-un amestec de apa si lapte in parti egale, plus un praf de sare.


Intre timp, sa nu stam fara nici o treaba pregatim restul ingredientelor si anume:
2-3 cepe verzi taiate marunt
1 farfurie de supa cu branza rasa (cas, telemea sau diverse combinatii la indemana)
2 oua
1 legatura patrunjel verde tocat
4-5 linguri pesmet
sare si piper dupa gust

Cand conopida a fiert o scurgem frumusel si o lasam sa se racoreasca dupa care o taiem fin si o amestecam cu ingredientele de mai sus.


Trebuie sa rezulte o compozitie vartoasa ca cea pentru chiftele, daca nu are consistenta potrivita mai adaugam o lingura cu faina si omogenizam bine.
Pregatim si o tava unsa si acoperita cu hartie de copt sau tapetata cu faina dupa care, umezim usor palmele si luam din compozitie portii egale pe care le rulam si formam ca pe niste mici.


Le insiram frumos in tava si le dam la cuptorul preincalzit pentru 20 de minute la 180 de grade.


Le putem acompania cu o cana de iaurt sau o salata si cina e gata!
Asa cum spuneam, repede si gustos un aperitiv delicios, de sta cutu in coada...


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu