vineri, 16 mai 2014

Detalii

Intotdeauna am fost sigura ca detaliile fac diferenta, teoria e verificata in timp. De departe, lucrurile bine facute, cu responsabilitate, cu suflet si nu in ultimul rand "cu cap" ies din multime, se detaseaza de altele asemenea lor si le observi de la o posta...cel putin eu le observ. 

 

E suficient sa intorci pe dos un obiect de imbracaminte sau sa te uiti mai atent la detalii ca iti dai seama de calitatea lui si, extrapoland se poate verifica teoria asta intr-o multime de situatii.


Nu e doar cazul hainelor, ele sunt oricum ceva neinsemnat pe langa detaliile care fac diferenta in cazul caselor, decoratiunilor interioare si exterioare, gradinilor, bijuteriilor si exemplele pot continua.


Poate fara sa-ti dai seama iti raman in memorie franturi de imagini cu lucruri sau locuri care ti-au placut si ti-au ramas in minte tocmai datorita unor detalii, neinsemnate la prima vedere dar...de neuitat!

Un gard bine facut cu un detaliu de efect nu mai este doar un simplu gard, este unul la care poate te opresti sa-l admiri, este si cazul portilor de lemn cu multe detalii lucrate manual care au dainuit peste timpuri sa le putem admira si noi.


Obiectele de mobilier si de decoratiuni cu detalii bine realizate devin piese frumoase care ne dau o nota personala interioarelor. 

Niste detalii bine gandite pot scoate din anonimat o tinuta, o incapere, o casa, o masa, un parc...



Si nu e vorba doar de lucruri, cred ca detaliile fac diferenta si in comportamentul nostru si in modul cum suntem perceputi de semenii nostri. Ma gandesc ca n-ar fi rau sa avem grija la gesturi si  cuvinte, uneori sunt detalii...dar fac diferenta!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu