Asadar, am inceput treaba cu aluatul fraged care trebuie sa stea la rece 30 de minute asa ca, am amestecat repede fara mult framantat:
125 grame margarina
1 ou, un praf sare
250-300 grame faina plus 1 lingurita plina praf de copt
4 linguri apa rece
Am format un gogoloi pe carte l-am infasurat in folie si l-am dat la frigider o jumatate de ceas.
Timp in care m-am ocupat de umplutura, foarte simplu:
250 grame branza de vaci sau telemea nesarata (sau un amestec...)
1 ou, 3 linguri smantana
2 cartofi fierti si striviti cu furculita
1 legatura marar sau ce verdeata agreeaza fiecare
1 dovlecel ras presarat cu putina sare apoi stors bine
Am intins aluatul rotund, l-am aseazat in forma de tarta tapetata, am turnat umplutura bine omogenizata si deasupra am asezat:
2 cartofi fierti taiati rondele
2 rosii taiate rondele si trase la tigaie cu putin ulei si ierburi aromate
2 linguri parmezan ras fin
Toata afacerea a trecut apoi la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute la 170 de grade sau pana aluatul care se vede pe marginile tartei e rumenit frumooos.
Eu am folosit marar verde pentru ca am strans ieri la gradina dar merge si cu putin oregano.
Acompaniata de o salata verde simpla...gata o masa delicioasa! Garantez ca e o isprava gustoasa...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu