duminică, 15 iunie 2014

Stropi de soare, in pahare!

....asa sunt siropurile preparate vara! Ne aduc la iarna aromele, culorile si savoarea verii. Bineinteles ca sunt foarte bune si vara preparate cu apa rece-rece dar si la iarna cand da peste noi pardalnica de tuse , ce eficienta e cate o inghititura magica de sirop din muguri de brad!


Ce sa mai zic de soc, dupa mai multe portii de suc am incheiat sezonul florilor cu un sirop delicios, preparat fara fierbere dupa o reteta saseasca. 


Flori de soc macerate cu apa, zahar si lamaie mai multe zile la intuneric...elixir.


De-acum, astept ca socul sa faca bobite bine coapte si la toamna sa le culeg pentru dulceata, imbinam placerea plimbarilor pe afara cu stransul diverselor chestii bune de uscat, conservat sau preparat de leac.


 Mama Natura ne ofera o gramada de bunatati, doar sa le cunoastem bine, sa le adunam la momentul potrivit si sa stim retete bune de pastrat si folosit.


Musetel, tei, izma, soc, sunatoare, coada soricelului, iarba de trei-frati-patati si o gramada de alte minunatii ne asteapta pe toti coclaurii pe unde ne plimbam.


Urmatorul pe lista cred ca este putin sirop de patlagina, exceptional contra tusei. Da Doamne sa nu avem nevoie de el...dar sa fie acolo, pentru orice eventualitate, nu am nevoie eu, poate e de leac altcuiva.
Asa sunt siropurile facute in casa, putina magie, gust, soare si culoare!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu