luni, 9 iunie 2014

Ilustrate cu flori de camp...

...sau de gradina, dupa caz. In sezonul acesta am neglijat putin activitatea pe blog dar, cu ce vreme e afara si ce frumuseti ne inconjoara la tot pasul e greu de stat in casa la calculator!


Ne aprovizionam plamanii, creierul, ochii, spiritul, cu aer, cu peisaje de poveste, cu sunetele incredibile ale padurii. E sezonul cand poti culege flori din fanete, plante medicinale sau aromatice din flora spontana si ma bucur de toate astea din plin, cum am cate putin timp liber.


Suntem extrem de norocosi ca avem o gradina asa aproape de oras si totusi destul de "salbatica". Vecinatatea padurii cred ca ii da farmecul, apropierea de niste locuri minunate pentru plimbari la pas, Oltul   la doar o jumatate de ora de mers lejer, fara graba, prin padure sau pe la marginea ei, prin niste fanete pline cu toate florile de camp posibile!


Desi in gradina e mereu de lucru si buruienile isi fac de cap, cum prindem putin timp liber sau zile de sarbatoare o luam binisor la plimbare alaturi de prietenul si paznicul nostru Ramos, care acum mai are putin de naparlit si trece la blana de vara; motiv pentru care a gasit de cuviinta sa se tavaleasca precum un bivol in toate baltoacele gasite in cale.


 


Astazi in special am vrut sa mai culeg cateva flori de soc pentru sirop, se trec in curand si mirosul lor imbatator e irezistibil pentru mine, cel putin. 

 
Dupa mai multe portii de suc e cazul sa prepar un sirop, sa ne bucuram de aroma si la iarna!



Ce sa mai zic de capsunii din gradina...anul acesta e primul cand sunt pe rod si ne bucura la fiecare vizita din plin cu fructe dulci si aromate.

 

Imi pare rau dupa bujori, deja s-au cam trecut dar le iau locul trandafirii, in curand vor fi infloriti toti, sunt plini de boboci care stau sa se deschida in cele mai frumoase culori!


Ce sa mai zic, o minunatie de loc de care caut sa ma bucur cat mai des si din plin, sa-mi bucur privirea si sa "adun" pentru la iarna cat  mai multe ilustrate cu flori de camp, de gradina...

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu