vineri, 1 august 2014

Combinatii de sezon

Acum cat sunt in plin sezon, dovleceii de toate soiurile sunt foarte ofertanti. Sunt multi, ieftini, buni si se pot pregati intr-o multitudine de combinatii.
De data aceasta am pus la cale rapid, ca de obicei, o tarta. Aluatul fraged sau crusta, cum imi place sa-i spun e simplu si rapid de facut, acelasi de la postarea http://ispravileangelei.blogspot.ro/2014/06/tarta-de-vara.html, de fapt seamana retetele dar aceasta e alta varianta, fara cartofi si cu rosiile crude.


Asadar, dupa ce am pus gogoloiul de aluat la frigider (s-o fi bucurat, pe caldura asta!), m-am ocupat de umplutura si de pregatirea tavii.


Umplutura am facut-o din doi dovlecei rasi pe razatoarea mare, i-am presarat cu putina sare, i-am lasat vreo 10 minute apoi i-am stors temeinic de zeama lasata si i-am combinat cu ce am avut la indemana prin frigider:
250 grame branza de care dispui
1 ou
2 linguri de smantana
verdeata tocata (marar, cimbru, patrunjel) dupa preferinta
un praf de sare, 2 linguri cu faina (daca ti se pare compozitia prea apoasa de la dovlecei)
1/2 ardei gras sau rosu, pentru culoare


Pentru pus deasupra, am taiat semirondele 
doua rosii, le-am stropit cu putin ulei si cimbru
1 lingura branza tare rasa fin (parmezan e ideal dar nu-i bai daca e alta branza)


Am tapetat cu unt si faina o forma rotunda si am preincalzit cuptorul la 180 de grade.


Racoritul aluatului a luat sfarsit asa ca l-am scos de la frigider, l-am intins aproximativ rotund si mai mare cu 2-3 cm decat diametrul tavii, l-am asezat binisor in forma, am rasturnat umplutura, am asezat rosiile cat de artistic am putut, am plouat cu branza rasa si la copt!


Bunatatea e gata in 35-40 de minute la 180 de grade. Se vede si se simte de la distanta cand e gata!


Ador sezonul acesta, poti folosi o gramada de legume fara limita in combinatii aromate si delicioase. Nu am reusit sa postez si o felie taiata pentru ca era prea fierbinte sa umblu la ea si m-am grabit cu postarea, maine am program de gradinar amator! 
O sa culeg fasole, castraveciori si ce s-o mai fi facut intre timp, sa vedem ce putem face cu ele...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu