duminică, 17 august 2014

Praji cu branza si prune

In cazul de fata cu prune, dar foarte bine pot fi si alte fructe: caise, visine, fructe din compot...


Am apelat la un aluat simplu, nisipos care trebuie tinut la frigider, o crema de branza si un castronel cu prune.
Pentru aluat avem nevoie de:
2 oua
200 grame zahar
125 grame unt sau marga
400-500 grame faina amestecata cu
1 praf de copt


Le amestecam repede, nu insistam cu framantatul doar atat cat sa formam un aluat omogen pe care il invelim in folie alimentara si il odihnim la frigider 30 de minute.


Intre timp pregatim crema:
500 grame branza de vaci grasa
3 oua
50 grame zahar
1 plic budinca de vanilie nedizolvat
coaja rasa de lamaie, 1 plic zahar vanilat


Daca branza nu e prea grasa si vrem (sigur ca vrem...) compozitia mai cremoasa, adaugam doua linguri cu smantana. Iese foarte buna si folosind doua cutii de branza tip Fagaras (am incercat). Se amesteca bine toate cu mixerul pana rezulta o crema fina.
Pregatim si prunele, cam 500-600 grame: scoatem samburii, le taiem in doua sau in patru, depinde cat sunt de mari si le presaram cu zahar si scortisoara (dupa gust).


Toate acestea fiind incheiate, preincalzim cuptorul la 180 de grade, tapetam cu grasime si faina tava, scoatem aluatul de la frigider si il netezim usor, cat sa-l putem aseza in tava.


Apoi, cu degetele aranjam aluatul in toata tava, aluatul fiind nisipos nu-l putem intinde cu sucitorul complet si nu are rost sa ne chinuim, merge usor cu degetelele...


Turnam crema de branza, aranjam prunele, stropim pe deasupra si siropul pe care l-au lasat si dam la copt binisor pentru 45 de minute la 175-180 de grade pana se rumeneste frumos si innebunim de miros...


Incercati si o sa vedeti ca asa este!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu