joi, 7 august 2014

Dovlecei cu sos si marar...lejer

Ce poate fi mai gustos decat un fel de mancare bun cald, dar mai ales rece in zilele calduroase!
Si cel mai mult imi place ca se face extrem de repede, astea sunt retetele mele preferate: simple si rapide.
Asadar, necesarul pentru mancarea de dovlecei cu sos de smantana si marar:

doi dovlecei curatati si taiati cuburi
o cana din zeama in care au fiert
o lingura de unt si 2 de ulei
2 linguri cu faina
o ceapa alba taiata fin
o legatura de marar proaspat
o ceasca smantana de gatit
sare



Dovleceii curatati (aproximativ, pot ramane si fasii de coaja) si taiati cuburi se pun la fiert in apa cu putina sare, intre timp se prepara sosul:


se topeste untul si se adauga uleiul, apoi ceapa taiata fin si se caleste usor (eventual picuram cate putina apa de la dovlecei, sa o innabusim bine), se adauga faina si se desface usor pana se dizolva, nu se prajeste sa se arda, se stinge apoi cu apa de la dovlecei, cate putina pana se leaga un sos gros, se ia de pe foc, se adauga smantana, se amesteca pentru omogenizare si se mai incalzeste pe foc putin, amestecand mereu.


Se adauga dovleceii fierti si scursi, sare dupa gust si mararul proaspat taiat marunt. Se mai tine putin pe foc dar fara sa clocoteasca, doar un minut-doua.


Asta e tot, cum am zis: simplu, rapid si gustos!


Un fel de mancare lejer, de vara si nu numai...eu il prepar si iarna, pun dovlecei la borcan din productia care prisoseste. Cu toate ca nu au acelasi gust ca si vara, gasim legume proaspete si iarna...la hipermarket, dar pana atunci mai e!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu