vineri, 24 ianuarie 2014

La gura sobei...

Indeletniciri la gura sobei...vorba vine ca le-am abolit demult !! Sobele...Da' merge si la calorifer, mai comod si mai practic.Totusi, mi-e dor cateodata de teracote....dupa ce desfaceam bradul de Craciun bagam crengutele uscate pe foc si umpleam casa de miros de brad...Glade si Ambi Pur sunt mici copii pe langa treaba asta !! Acu, si daca as avea sobele nu mai pot baga pe foc bradul de plastic !!
Ei, in sezonul asta bunicile mele puneau "razboiul" la treaba....si ce treaba minunata !! M-au fascinat intotdeauna firele, itele , urzeala, batatura, spetele si suveicile care alunecau sprintene printre ele....Rezultatul tesaturilor adevarate continua sa ma fascineze inca....Mai pastrez cateva "relicve" din ce-a fost odata zestrea mamei mele facuta in casa in serile de iarna ! De multe ori ma intreb cum se pastreaza in buna stare inca dupa atata amar de vreme.....si de folosinta!
Si asa, de la cascat gura cu admiratie cum se nasc panze si stergare  pana la incercari proprii de multe ori esuate, de alte multe ori reusite nu a trecut mult....microbul s-a luat si nu m-a parasit pana astazi...
Nu tes, ca nu mai detin tehnica dar lucrul de mana nu ma plictiseste si nu ma oboseste niciodata.....




Acum se chiama "hand made"...e bine si asa, daca pui suflet si iti lasi amprenta !!

Un comentariu: