duminică, 21 septembrie 2014

Pe baza de legume

Nu neg ca ma impac bine cu carnita dar pot spune cu mana pe inima ca legumele imi plac grozav! Sub orice forma si in cele mai diverse combinatii. Nu trebuie sa pledez pentru ele ca sunt sanatoase, stie toata lumea treaba asta insa, prezinta avantajul ca se pregatesc rapid in cazul in care le dorim gatite ori mai rapid pentru "gatitul" salatelor!
De exemplu, imi place foarte mult sa pregatesc legume trase repede la tigaie, asezonate cu ierburi, putin usturoi si branza rasa deasupra.


1 dovlecel si/sau o vanata taiate rondele
2 rosii taiate felii
un catel de usturoi
ierburi (cimbru, patrunjel, ce agreeaza fiecare)
3-4 linguri branza rasa (parmezan, cas sau cascaval)
putin ulei, sare


Modul de preparare:
Incingem in tigaie 2-3 linguri de ulei, punem la rumenit bine pe ambele parti rondele de dovlecei sau vinete, adaugam feliile de rosii, le intoarcem pe ambele parti, aromatizam cu usturoiul taiat marunt, asezonam cu ierburile aromatice si sare. Le rasturnam in vasul de servit, adaugam branza rasa si acoperim cu un capac timp de un minut, nu mai mult. Putina paine prajita si gata...


Alt  fel rapid bun pentru garnituri sunt legumele fierte la abur, raman crocante si cu o culoare frumoasa. 


Se pot face diverse combinatii, depinde de gustul fiecaruia. Broccoli, conopida, dovlecel, morcovi, telina, pastarnac, pastai de fasole verde, tulpini de telina, tot ceea ce ne place. Odata "aburite" se rastoarna intr-un castron, se stropesc cu putin ulei sau unt si se sareaza. Atat.
Foarte buni sunt si morcovii gratinati.
Morcovii foarte bine spalati se fierb intregi la abur apoi se curata rapid si usor, se aseaza intr-o tava, se stropesc cu putin ulei, sare si cateva ierburi dupa gust.


Se dau la cuptor pentru 15 minute si gata deliciul! Se poate adauga  si pastarnac pentru diversitate...


Posibilitatile sunt nelimitate in functie de gusturi si preferinte. Important e sa nu ocolim legumele si oricare ar fi ele, sa le "invitam" in meniul nostru zilnic!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu